maandag 20 november 2017

Vacature promovendus 'Doorstroming en kwaliteit in de oncologische zorg'


We hebben een mooie vacature in het Antonius en MUMC+ voor een promovendus op het snijvlak tussen procesinrichting (Lean), zorglogistiek en kwaliteit van oncologische zorg. Zie hieronder voor de omschrijving en klik hier voor de link naar de website van het Antonius waar je gelijk kan solliciteren. Fijn als je de vacature wil verspreiden in je netwerk.


PhD-vacature:  doorstroming en kwaliteit in oncologische zorg


Opdrachtomschrijving
Hoe kunnen we kwaliteit van zorg voor patiënten met kanker verder verbeteren? Die opdracht krijgt de kandidaat die we zoeken. We bieden een promotieonderzoek aan als onderdeel van een uniek onderzoeksprogramma waarin organisatieverbetering samenkomt met kwaliteitsverbetering. Medische uitkomsten kunnen verbeterd worden met nieuwe behandelmethodes of door de bestaande behandelmethodes beter toe te passen. Dit kan onder andere door procesoptimalisatie.

Het doel is om te onderzoeken hoe een andere procesinrichting kan leiden tot betere zorg. Dit onderzoek vindt plaats in twee ziekenhuizen: het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein/ Utrecht en het Maastricht UMC+. Beide ziekenhuizen
gebruiken de generieke benadering van het vakgebied operations management (zorglogistiek) en de specifieke principes van Lean om dit vraagstuk te analyseren en te verbeteren. Vanuit Lean is met name het principe van het door middel van ‘pull’ in plaats van ‘push’ organiseren van processen relevant . Beide ziekenhuizen gebruiken ook de benadering van value-based healthcare (VBHC) om de voor de patiënt relevante uitkomsten van zorg meetbaar en verbeterbaar te maken. Indirect moet het verbeteren van de inrichting van de oncologische processen bijdragen aan betere uitkomsten van zorg. Het onderzoek zal dan ook gebaseerd zijn op deze concepten.

Elementen van het onderzoek zullen zijn:
-       de effecten onderzoeken van een of meer experimenten op een oncologisch  zorgproces om de doorstroming en kwaliteit te verbeteren;
-       proberen te komen tot een antwoord op de vraag in hoeverre verschillen in uitkomsten tussen zorgaanbieders op een gekozen oncologisch zorgproces verklaard worden door verschillen in behandelmethodes of door verschillen in de uitvoering van de bestaande behandelmethodes. Dit in samenhang met andere lopende onderzoeken naar uitkomsten van oncologische zorg.

Profiel
Je hebt een Master-diploma in Medicijnen, (Technische) Bedrijfskunde, Beleid en Management in de Gezondheidszorg of een vergelijkbaar vakgebied. Je bent sociaal vaardig om je in de complexe praktijk van de ziekenhuiszorg en professionals goed te kunnen bewegen en je bent tegelijkertijd goed in cijfermatige analyses en onderzoeken van logistieke modellen. Je bent accuraat, zelfstandig en gedreven. Je beheerst de Engelse taal goed, aangezien de publicaties in het Engels zijn, en je spreekt goed Nederlands ten behoeve van de uitvoering van het onderzoek in de praktijk.

St. Antonius Ziekenhuis
Het St. Antonius Ziekenhuis is een modern, topklinisch ziekenhuis met bijna 6000 medewerkers. Vanuit de missie ‘samen zorgen voor kwaliteit van leven’ streven wij continu naar verbetering van kwaliteit, zodat de patiënt de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service krijgt in een gastvrij en veilig ziekenhuis. Naast patiëntenzorg zijn onderzoek en opleiding belangrijke activiteiten.  In 2016 is het opnieuw door het onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot Topwerkgever.

Landelijk staat het St. Antonius Ziekenhuis bekend om zijn expertise en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van behandeling van patiënten met hart-, vaatziekten, longziekten en kanker. Het St. Antonius Kankercentrum is de grootste behandelaar van kanker in de regio Midden-Nederland. In het St. Antonius Kankercentrum worden jaarlijks ruim 3000 patiënten behandeld.

Het St. Antonius is daarnaast een van de koplopers in de implementatie van value-based healthcare. In het St. Antonius is een groeiende groep onderzoekers (op dit moment vijf promovendi) actief in VBHC-onderzoek. De afdeling Lean en Zorglogistiek werkt in toenemende mate samen met het VBHC-team, zowel ten aanzien van implementatie als ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek.

Maastricht UMC+
Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Universiteit Maastricht (UM) werken samen in het Maastricht UMC+, ofwel het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Het is de ambitie van de organisatie om de gezondheid van de bevolking in de regio op alle niveaus te verbeteren. Het Maastricht UMC+ richt zich daarbij  op gezondheidsherstel, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. Dat betekent mensen niet alleen proberen te genezen als ze ziek zijn, maar liever nog zo lang mogelijk gezond houden en voorkomen dat ze zorg nodig hebben. Het Maastricht UMC+ richt zich in belangrijke mate op preventie en daarmee onderscheidt het zich internationaal van andere umc’s. Vandaar de ‘+’ in de naam..

Het is de ambitie van het Maastricht UMC+ om nationaal en internationaal onderscheidend te zijn op vier gebieden: hart- en vaatziekten, ademhalingsziekten, hersen- en zenuwziekten en oncologie. Om deze ambities te helpen verwezenlijken, wordt gebruik gemaakt van operational excellence: optimale dienstverlening en minimale verspilling door de manier van werken continu te verbeteren.

Aanstelling
Je krijgt een aanstelling voor vier jaar, die begint met een jaarcontract en evaluatie na een jaar. De aanstelling start op 1 januari 2018 en is gebaseerd op 32-36 uur (afhankelijk van de eigen voorkeur). De thuisbasis is het St. Antonius in Nieuwegein/ Utrecht. De promotie vindt plaats aan het Maastricht UMC+. Het onderzoek wordt zowel in het St. Antonius als in het Maastricht UMC+ uitgevoerd. De promotoren zijn prof. dr. Frits van Merode (Maastricht UMC+) en prof. dr. Douwe Biesma (UMC Utrecht).  Onderdeel van de aanstelling is om ook een praktische bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zorglogistiek / operational excellence in het ziekenhuis. Dit zal 4 tot 8 uur van de aanstelling betreffen.

Wij bieden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor Ziekenhuizen. Salariëring vindt plaats volgens FWG 50 (maximaal 3.421,- bruto per maand). Wij bieden, naast een uitdagende werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele arbeidstijden, individuele loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden. We bieden zowel toegang tot de Academie van het St. Antonius alsook  tot de gebruikelijke opleidingsmogelijkheden van promovendi aan het Maastricht UMC+.

Informatie en sollicitatie
Je kunt solliciteren door hier te klikken naar de vacature op onze website, graag voor 4 december 2017.Geen opmerkingen:

Een reactie posten