zaterdag 7 januari 2012

Weblog als boek

Alle blogposts van 2011 en van 2009 en 2010 zijn nu ook als boek te bestellen via de digitale uitgever Blurp:
Het is natuurlijk een beetje raar, een website als boek, maar ergens vind ik het ook juist wel leuk. Ik lees veel digitaal, maar ook nog steeds graag fysiek. Bovendien is het ook mogelijk om het als e-book te bestellen voor iPad/iPhone. 

De fysieke versie is helaas vrij duur (omdat ze het in een oplage van 1 afdrukken). Het is te bestellen vanaf 29,95 plus btw en verzendkosten. De iPad versie is echter te koop voor 4,49 en natuurlijk geen verzendkosten. Dit gaat allemaal automatisch via de site, indrukwekkend hoe makkelijk dat tegenwoordig allemaal geregeld is. Ze stellen het boek automatisch samen door alle blogposts in een boekvorm te trekken (vandaar de naam 'Blurp') en vervolgens in verschillende vormen te verkopen. Op die manier kun je ook bijvoorbeeld ook je beste foto's als (e-)boek uitgeven, of de mooiste tekeningen van je kinderen voor je familie etc. Kijk maar eens wat er allemaal aangeboden wordt op www.blurp.com en hoe makkelijk je zelf iets kan aanbieden.

Toch mooi hoe simpel je via internet in allerlei vormen kennis kan creëren en delen.

2 opmerkingen:

 1. Beste,

  Ik ben een student aan de KU Leuven en schrijf momenteel een paper over lean thinking in de zorg voor professor Walter Sermeus (u misschien niet onbekend). Ik ben erg geïntereseerd in de manier waarop het St. Elisabeth ziekenhuis dit lean thinking benadert. Ik heb echter ook twee vragen; denkt u dat dit in principe in eender welk ziekenhuis zou kunnen "gebruikt" worden, welke factoren ziet u hier een belangrijke rol spelen? Ten tweede, komt er veel kritiek op deze benadering, en zo ja, waarop stoelt deze dan?

  Alvast hartelijk bedankt voor uw antwoord!

  Vriendelijke groeten

  Aafje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Aafje,

  Dank voor de mooie vragen. Ze zijn te groot om hier via 'reacties' te beantwoorden. Ik zal ze oppakken in een volgende blog.

  Je schreef daarnaast dat nieuwsgierig bent hoe het Elisabeth lean aanpakt. Afgezien van de informatie op deze blog kun je inzicht krijgen uit ons vorige boek 'Lean denken en doen in de zorg' (zie rechtsonder op de blog) en het komende boek 'lean denken in de zorg: de praktijk van continu verbeteren' (zie enkele blogposts geleden).

  Groeten,

  Marc

  BeantwoordenVerwijderen