vrijdag 17 mei 2013

Compleet programma symposium 12 juni

Het programma voor het symposium op 12 juni is compleet! Er zijn 4 plenaire sessies en 33 parallelsessies die worden verzorgd door 62 mensen uit 17 organisaties. Wow. Het symposium was met 275 deelnemers binnen een maand na de vooraankondiging vol en na de oproep om patienten mee te nemen ('patients included') zijn inmiddels al vijf patienten aangemeld. We hebben nog een paar plaatsen gereserveerd, dus meld graag nog meer patienten aan!

Klik hier voor een pdf van het complete programma. Het plenaire programma is:Dagvoorzitter is Henk Veraart, de onvermoeibare oogarts van het Elisabeth bij wie lean denken diepgeworteld in de genen zit. Zie hier voor een recente blogpost over een mooi artikel en filmpje in Arts&Auto over zijn afdeling Oogheelkunde.

Zie hier voor een eerdere blogpost over de plenaire sprekers. Er is op het einde van de dag een synthese sessie toegevoegd. De sessie is om de puzzelstukjes van de dag te relateren aan het algehele thema 'Hoe creëer je een cultuur van excelleren?'. Gespreksleider is Jacob Caron, orthopeed en ook al jaren in het Elisabeth voortrekker van lean denken. Klik hier voor een blogpost over een interview met hem en Bart Berden en een link naar dat artikel. Deelnemers zijn:

  • Emile Lohman, zie deze eerdere blogpost voor meer informatie
  • Marloes Hendriks, senior adviseur lean van het St. Elisabeth Ziekenhuis en die het afgelopen jaar mijn rol heeft overgenomen en mooie elementen aan onze aanpak heeft toegevoegd.
  • Norbert Hoogers, directeur operations bij Achmea zorg en lid van de Raad van Toezicht van Lidz. Hij heeft zelf zeven jaar geleden toen nog als divisiemanager lean geintroduceerd in zijn divisie bij Achmea en toen we daar twee jaar geleden kwamen kijken waren we diep onder de indruk van de verbetercultuur die duidelijk sterk aanwezig was. Zie hier voor een eerdere blogpost met een interview met hem.
  • Marja Ho-Dac - Pannekeet, internist en voorzitter van de medische staf van het Zaans Medisch Centrum. Zij is zelf met lean bezig en is een inspirerende voortrekker in het Zaans MC om het daar ziekenhuisbreed werkend te krijgen.
  • Teun Hardjono, directeur CSR Acadamy, hoogleraar Kwaliteit aan de Rotterdam School of Management en auteur van diverse boeken, waarvan de meeste recente 'Horizontaal organiseren'.
Ook geven we plenair aandacht aan het nieuwe boek 'L2 zorg: lean leiderschap in de praktijk' van Bas Lohman en Kjeld Aij uit het VUmc, die alle deelnemers ook op 12 juni ontvangen. ZIe hier voor een eerdere blogpost met voorwoord over het boek.

Het belooft een mooie dag te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten