vrijdag 29 juli 2011

Niet alles tegelijk!

In mijn vorige blogpost schreef ik:
Een tijdje geleden heeft het V-team (een groep van 5 medisch specialisten, twee lijnmanagers en ikzelf) aan een groep teamleiders en hoofden gevraagd feedback te geven over hun ervaringen met lean. Het werd een erg leuke, waardevolle sessie.
 Een tweede boodschap die ze aangaven was:
"De verbeterinstrumenten en principes introduceren kost veel tijd en energie. Dat hebben we er graag voor over, maar het is soms wel erg lastig als andere projecten of nieuw beleid in dezelfde periode ook veel aandacht vragen. Regelmatig lukt het gewoon niet om genoeg tijd aan de ontwikkeling van lean te besteden. Bovendien geeft het team soms aan horendol te worden van het tempo waarin van alles moet."
Sinds deze uitspraak zijn we er meer aandacht aan gaan geven wat de andere ontwikkelingen zijn die de komende periode afkomen op de afdeling die intensief met lean bezig zijn. Maar het is complex om alles op elkaar af te stemmen. Toch zal het wel moeten om de verschillende trajecten te kunnen laten slagen en elkaar niet tegen te werken.

Herkenbaar vraagstuk?

1 opmerking:

  1. Mark,

    zeer herkenbaar! Laat zien dat men nog steeds aankijkt tegen lean als iets dat "naast het gewone werk" plaatsvindt, terwijl het in feite de manier waarop je je werk doet is. Ook alle "andere projecten of nieuw beleid". Des te belangrijker om toch tijd te besteden aan de uitrol van de lean filosofie zodat men deze manier van denken kan gebruiken in alle facetten van hun werk.

    BeantwoordenVerwijderen