zondag 5 februari 2012

Presentaties symposium

Wat was afgelopen dinsdag genieten! 250 mensen die van elkaar leren. Wat een energie, wat een wilskracht om te groeien. Wat een beweging. Indrukwekkend. Speciale dank aan de meer dan 50 mensen die een bijdrage hebben geleverd en het daarmee tot een waardevolle dag hebben gemaakt.

Hieronder volgen links naar de presentaties, klik hier voor het programma. Er volgen later nog enkele foto's en een filmpje die gebruikt is. Rechtsboven op mijn blog zal ik het aangeven als deze blogpost geupdate is met nieuw materiaal.

Jeff Kaas
Jeff zijn verhaal en vooral ook de live feed naar Seattle was indrukwekkend. Ik heb zowel dinsdag als de rest van de week met hem enorm veel van hem geleerd. Ik zal de komende weken via deze blog de mooiste inzichten delen. Voor hier wil ik graag zijn eerste drie vragen vermelden waar hij zijn verhaal mee begon en waarmee hij de eenvoud van de uitdaging van lean / kaizen aangeeft:
"Can you remember the day that you decided you wanted to work in healthcare? What did you think you were going to do?"
"Think of the actual work that you do? What is the hardest part of the week?" 
"How can we close this gap?"
De (Prezi) presentatie van Jeff Kaas stelt hij niet beschikbaar, alleen het totaalplaatje (zie hierboven). Hij wilde ook niet opgenomen worden. Zijn overtuiging is dat het alleen zin heeft om het samen mee te maken en niet om het achteraf te bekijken. Alle waarde die zijn bijdrage heeft gehad is ter plekke onstaan, alles wat je niet onthouden hebt kun je voor nu loslaten. Boeiende zienswijze die me aan het denken heeft Je vind hieronder dus wel alle overige presentaties, want dat heb ik beloofd.

Klik op de namen van de sessie voor de presentatie ([-] = geen presentatie).
Ik nodig iedereen die deelgenomen heeft bij reacties iets te schrijven over wat je bijgebleven is van de dag! (gebruik gewoon 'anoniem' als je geen Google account hebt)
1 opmerking:

  1. Bedankt, waardevol materiaal, zelfs als je er niet bij was.
    Everard van Kemenade, Quality Manager Meduprof-S

    BeantwoordenVerwijderen