zondag 7 april 2013

Neem patient mee naar symposium 12 juni!

De kern van lean is het leveren van meer waarde door het mogelijk te maken dat iedereen altijd overal verspilling uit de processen kan verwijderen. Verspilling kun je pas zien als je waarde scherp ziet. Een reëele valkuil die ik vaker zie gebeuren is echter dat de focus op het verwijderen van verspilling komt te liggen en begrip van waarde uit het oog verloren wordt. Een 'simpele' interventie om dit te voorkomen is patiënten actief te betrekken bij het verbeteren van processen. Voor de hand liggend is dan ook op het symposium Lean denken en doen in de zorg op 12 juni patiënten uit te nodigen. 
Daarom nodigen we alle deelnemers uit gratis een patient die momenteel van jezelf of op je afdeling zorg ontvangt of onlangs ontvangen heeft als introducée aan te melden. 
Dit kan eenvoudigweg door een e-mail te sturen (zie inschrijfformulier) met de gegevens van de patiënt. Patienten nemen verder op de dag deel zoals alle deelnemers, maar hoeven dus geen deelname te betalen.

Suggesties:
  • Loop in gedachten even af welke patienten je afgelopen tijd gezien hebt die leuk zijn om uit te nodigen
  • Loop je spreekuurlijst / patiëntenlijst die nu op de afdeling liggen / etc. door
  • Breng dit punt in bij eerstvolgende dagstart / keek op de week / afdelingsoverleg etc. wie een idee heeft wlke patient uitgenodigd kan worden
  • Wellicht kun je de gelegenheid meteen gebruiken om deze patiënt actief te betrekken bij verbeteracties?
  • Andere suggesties?
Stuur ons alvast een mailtje als je van plan bent een patiënt te introduceren, maar verwacht nog een paar weken nodig te hebben om dat voor elkaar te krijgen. We hebben namelijk al 160 aanmeldingen en er kunnen slechts 275 mensen deelnemen. Het kan dus met enkele weken vol zijn. Omdat we graag patiënten op 12 juni zien houden we graag even een plaatsje vrij.


P.S. Het idee om patiënten uit te nodigen is mede geinspireerd door Lucien Engelen, fervent ambassadeur om patiënten regie te geven over hun zorg, en die zelfs stelt niet meer aan congressen deel te nemen waar patienten niet uitgenodigd zijn. Klik hier voor zijn motivatie daarover.

Klik hier voor meer informatie over het programma van het symposium op 12 juni.

1 opmerking:

  1. Ja dit is een prachtig initiatief. Waar met z'n allen niet omheen kunnen. Mooie uitdaging voor ons allemaal! Doen ook in je eigen huis!!

    BeantwoordenVerwijderen