vrijdag 5 oktober 2012

Overzicht symposia

De komende maanden vinden weer een aantal bijeenkomsten plaats die specifiek over lean gaan of waar lean onder de aandacht komt. Het is waarschijnlijk geen compleet overzicht, maar gekleurd door bijeenkomsten waar ik of een collega vanuit het St. Elisabeth Ziekenhuis een bijdrage aan lever. Klik op de namen van de bijeenkomst voor meer informatie.

 • Boekevents Verandertools - 11 oktober, Utrecht
  Hoofdspreker is Leon de Caluwé. Ik verzorg een sessie over onze ervaringen met lean in het Elisabeth, en dan vooral vanuit veranderkundig perspectief.
 • Zorgvisie Executive Event: Meer kwaliteit, minder kosten - 12 oktober, Houten
  Hoofdspreker is Gary Kaplan. Hij is arts en CEO van Virginia Mason Medical Center (VMMS), een van de verst gevorderde ziekenhuizen met lean, en Kaplan heeft daar een inspirerend verhaal over.
 • Het jaarcongres van Lidz! - 29 oktober, Zeist
  Vorig jaar een groot succes en nu alweer weken vooraf vol met 280 deelnemers van de leden van Lidz, met opvallend veel deelnemers van de werkvloer. Een praktijk gericht congres, inclusief bijdragen van twee patiënten. Georganiseerd door LUMC, Icare, Erasmus MC, Achmea en Vanboeijen. Vanuit het Elisabeth zijn er bijdragen aan de workshop over lean op de OK en lean op laboratoria. Ik zelf lever een bijdrage aan een paneldisussie. Ik kijk er erg naar uit!
 • Jaarcongres Procesmanagement 2012 - 22 november, Arnhem
  Het thema is 'klantgedreven procesinnovatie'. Ik verzorg een masterclass 'Lean processen verankeren met verandermanagement'
 • Jaacongres Patienten logistiek - 4 december, Rotterdam
  Dit jaar staat de mens centraal: aandacht voor patiënt en medewerker bij het optimaliseren van patiëntenprocessen. Vanuit het Elisabeth verzorgt Jan Steenbakker, hoofd van de OK een workshop over de toepassing van lean op onze OK, wat direct en heftig ingrijpt in het primair proces.
 • Verpleegkundig congres Opzij, opzij, opzij - 9 januari, Amersfoort
  Het thema is 'doelmatigheid, efficientie en kwaliteit in balans'. Dagvoorzitter is Ronald Aalbersberg, lean expert en lean coach in het Elisabeth. Andere zorginstellingen die spreken over de toepassing van van lean zijn het VUmc, Gelre Ziekenhuizen, Oogziekenhuis, Sint Franciscus Gasthuis en het AMC.

Wellicht tot ziens op een van deze bijeenkomsten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten